miercuri, 4 noiembrie 2009

Amenajare apartament - Proiect Scoala de Vara - Hülsta Studio









































































Concept:

Amenajare apartament ansamblu Peaceful residence
Proiectul are in vedere creearea unui mediu potrivit habitarii la standarde inalte.
Prin compartimentarea propusa se incearca realizarea unor spatii cat mai largi, deschise, astfel incat beneficiarul sa nu se simta constrans si prizonier acestui mediu .
Inca de la intrarea in apartament, iti propun nu doar o imagine linistita si calma, ci in acelasi timp vie, pentru a elemina elementul static ceea ce in timp duce la respingerea mediului inconjurator.
Liniile descrise in incapere creeaza impresia unui spatiu alungit, iar prin proportiile deja existente ale camerei se percepe un echilibru.
Piesele de mobilier lucreaza impreuna, astfel incat te vei simti in largul tau .
Eleganta canapea parca iti ofera invitatia de a percepe o experienta unica de comfort si placere asezandu-te pe ea.
Prin combinarea formelor cubice si a a celor organice rezulta o silueta usoara placuta perceptiei .
Ordinea in camera este redata de liniile bibliotecii , culoarea sa alba oferind senzatia de lumina, curat, odihna, liniste, iar fotoliul Wibber asezat in fata parca te invita la lectura.
Pentru a simti ca este un mediu cat mai elegant am ales un tapet de ordin clasic iar draperiile, stilul ferestrelor, elementele decorative nu fac decat sa intregeasca imaginea.
Indreptandu-ne privirea spre bucatarie, asezarea elementelor in ordinea pregatirii mesei, nu fac decat sa aduca un plus de comfort. Functionala, finisajele moderne, luminile in diferite unghiuri nu fac decat sa oferte apartamentului un element modern.
Parasind zona de zi holul ne indreapta spre 3 noi functiuni : dormitorul , zona bailor si zona de studiu, mai retrasa.
Dormitorul amenajat intr-o linie moderna cu finisaje de lemn de cires auriu, constituie acel spatiu potrivit odihnii pe timp de noapte . Fiind functional, spatii de depozitare generoase , nu fac decat sa-si multumeasca beneficiarul .
Zona dedicata timpului intim prezinta accesorii, finisaje si obiecte de lux de la Devon & Devon si Bisazza, baia cea mai mare aducand in vedere reinterpretarea bailor clasice. Corpurile de iluminat prin lumina calda, mozaicul mov si design-ul acestora deosebit nu fac decat sa puna in valoarea spatiul , senzatie de noblete , ridicandu-l la linia deja descrisa in restul apartamentului.
In cele din urma ajungem in zona de studiu, perceptia propusa fiind de relaxare si o cat mai buna concentrare asupra activitatii desfasurate.
Pardoseala eleganta, ferestrele largi, elementele de decor, corpurile de iluminat iti confera diferite perceptii : respect, eleganta, curiozitate, dar pentru unii chiar si intimidare.
Astfel chiar daca te-ai putea simti usor constrans, invata ca spatiul sa devina prietenos, tu sa-l domini pe el, imbina ratiunea cu senzatia, creeaza si percepe un echilibru, invata sa-ti placa .
Inchei prin a spune ca nu exista spatiu in care omul sa nu se simta in largul sau, iar acolo unde percepe acest sentiment, trebuie sa-si creeze contrariul iar apoi sa-l impuna.